lördag 20 september 2008

VI TVÄTTAR HELA DAGEN LANG!

Min mycket uppskattade tvätterska hjälper mig med dagens tvätt. Dettar låååååång tid!
Våran tvättmaskin, tvål, borste o mycket tålamod.
La casa där vi bor!
V i nya kläder, väskorna blev kvar i Amsterdam alldeles för många dagar! Så vi lånade och köpte nytt! KLM betalar, gratis är bra!

Nu kära vänner har vi kommit igång med vardagslivet! Vi jobbar, har skola med T, har provat olika sorters magsjukor och njuter av väder, människor, mat = underbar! Mycket grönsaker, juice, frukt och fisk! Vi bor i en liten sovstad till en störrestad som heter Manta alldeles vid stilla havet! Det är torrtid så vi sparar på vattnet som kommer i tankbil till gården där vi bor. A 5 år kastade ner stora stenar i cisternen så det blev stopp. Bara att tömma...mamma klappade inte händerna.:D
Det är ett enkelt liv man lever, ingen bil, ingen tokshopping, el ibland, vatten ibland...så jag kan nog erkänna att inredning inte står överst på priolistan idag. Snarare lite som inredningsfasta ett tag, hoppas att ni förstår! Så bilderna får lite annan touch här!! Jag hoppas att ni pysslar på där hemma och njuter av fina Sverige! Kram från mig till nästa gång!

7 kommentarer:

rosenskära sa...

Det här inlägget var efterlängtat! Härligt att få se bilder från er vardag så långt borta. Det blir verkligen back to basics, tänk att ägna en förmiddag åt att tvätta och vrida. Smart att ta med storflickan så att hon lär sig vilket jobb det är, då kanske det inte blir så många klädbyten...

Ha det riktigt bra till nästa gång, här är det höst när den är som bäst, hög luft, klarblå himmel och löv som skiftar färg.

/Lena

Graadskan sa...

Hej vännen!!!!

Skönt att se att ni klarat resan helskinnade! ;) Ser MYCKET fram emot att följa era veckor "way over there"! Som du vet, nåååågot avis...

Här hemma är allt bra. Denna helgen har varit riktigt fin, med sol och klarblå himmel. Förmiddagen ägnade vi åt krabbfiske tillsammans med Skogsknyttarna, som Maja är med i.

Och jodå, lite äppelmos har det allt blivit. Stod och skalade och skalade i eftermiddags... 1,5 kg äpplen. Tänkte det är bra att börja med lite, koka äppelmos är inget jag gör varje vecka precis.
Det blev riktigt fint, men allt mitt skalande resulterade i fyra (!) burkar. Räcker knappt veckan ut... ;) Så det blir nog till att skala desto mer nästa gång. Kanske imorgon... Äpplena finns ju kvar...länge!

Ha det nu så bra!
Tusen kramar från Milla

PS. Kommer du åt er e-post i Equador? DS.

MY WHITE COTTAGE sa...

Vad härligt att höra att ni är framme och på plats! Vilket annorlunda liv att leva... Skulle nog vara nyttigt för många av oss här i välfärdssverige! :)

Ser fram emot att få "följa med" er på den här resan! Spännande!!

Må så gott!
Kramar från Jenny

s.m.i.l.e sa...

Såna ljuvliga sandaler!!! Vill ha!!! Både till Lillan och mig själv...

Lycka till och ha det fortsatt gott!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Oj så spännande det ser ut! Är det på samma plats som ni bodde förrut? Har barnen varit där förr?

Förstår att standarden här hemma känns mer lockande ju längre tiden går där borta:)

Sköt om er nu och håll er borta från magsjukorna nu:)

Susanne

Kullan Pullan sa...

Vilken härlig blogg du har...I like! Härligt med lite färg tycker jag och vad nyfiken jag blev..var är ni nånstans??
Kram Paula

Syster Yster sa...

Hej!
Kikar förbi. Såg att du jobbar som sjuksköterska där i Ecuador. (Själv är jag strax klar ssk). Hur är det egentligen? Vilken är den största skillnaden från Sverige, om man pratar sjukvård?
Det verkar väldigt spännande att se något annat!
Här hemma i Sverige var det 1+ i morses bara! Burr...
Ha det så bra!
MVH Chris