fredag 7 januari 2011

INDISKT KALASFör ett år sedan var vi i Indien två månader och lilla Vida fyllde 3 år. Hon firades av hela skolan där vi jobbade med indisk sång, hon fick mystisk chokladtårta, papaya, indisk HOT nötblandning...och en egen barbie med sari.
Jag tänker på den dagen som härlig i all kalasenkelhet, inte massa paket och planering av barnkalas o släktkalas. För nu är det dax igen ...4 år snart och jag vill inte lägga ner hela min själ i kalasfix bara för att jag vill ha det på mitt sätt. Nu vet jag att hon är nöjd med mindre än jag tänker och det är en liten befrielse faktiskt. Indiska kalasgirlanger får det bli...och svensk chokladtårta i år..men inga utsvävningar för mammas skull. Hur tänker ni när ni kalasar? För vem är det ni fixar egentligen?

Ha en härlig helg! Jag skall prova mina julklappsskidor.
KRAM / TINA

8 kommentarer:

Vita Villan sa...

De enklaste kalasen brukar bli de roligaste!
Tidigare var jag kalasfixare nr. 1. Vred nästa mig själv ur led med 7 sorters hembakat och snygga dukningar.
Nu är jag lite mer "layed back".
Man lär sig nog med åren ;)

Hildas hem sa...

Det är verkligen inte allt runt omkring som gör festen. Det är människorna som kommer och att man träffas som är det viktiga.

Pianoblomman sa...

Låter mysigt, det du berättar om i Indien. Jag håller med dig; barnen blir inte lyckligare av att vi vuxna lägger ribban för högt.
Enkelheten är oftast det finaste:)
Kram

Ylva sa...

vilka underbara girlanger. Låter helt underbart med vistelse i Indien, vill gärna göra det med mina barn någon gång. Var där en period för 12 år sedan.

japp, det här med kalasplanering är energikrävande. Båda våra barn fyller på sommaren så det är ett snäpp enklare att ha utomhuskalas (finns ju inga garantier i Sverige iofs...)

Bokcaféet i byn sa...

Hej!
Ja härliga, omtumlande Indien! Man får sig en tankeställare ibland om vad som är viktigt i livet när man reser i icke-västerländska länder.
Jag bloggade häromkvällen om vår tågresa från Goa till Bombay. Härligt att drömma sig tillbaka!!
Låter som ett toppen kalas med indisk dekoration! Längtar till vår lilla kille är tillräckligt gammal för att hänga med till Indien!
Trevlig helg!
önskar Anna T i Skåne

Creative Living & Wabi Sabi Style sa...

Hej,jag har skrivit om din inspirerande blogg här:
http://inredningsdesigner.blogspot.com/

BBQ VILLAGE sa...

Ja det kan man ju undra egentligen, när släkten kommit har det alltid varit mer som ett vuxenkalas egentligen. Nej jag håller med dig, minimera och tänk mer på vad barnet vill ha och uppskattar istället.

Hoppas det blev en trevlig skidtur i solen.

Kram F

Rebecca sa...

Jag har turen att ha barn som fyller på våren och sommaren så vi har alltid kunnat ha utomhuskalas. Sist hade vi tivoli tema med lite tävlingar, vimplar och den obligatoriska fiskdammen. Sen satt alla ungarna uppflugna i klätterträdet och åt sitt godis... Åh vad jag längtar till sommaren nu!